24 Ağustos 2010 Salı

Moskof Cariye Hürrem.

Nasıl anlatsam ki ben bu kitabı? Bilemedim..
Uzun zamandır bi tarihi kitap okuma isteğim vardı zaten ama bu kadar sürükleyici olabileceğini düşünmemiştim.Elimden bi saniye bile bırakamadım kitabı.
Kitap: 813 sayfa
Kitabı okuma süresi: 2buçuk gün
Kitabın bıraktığı tat : Pahabiçilemez.

Osmanlı'nın haremine gelen bir Alexandra-Roxelana-Ruslana nasıl Osmanlı'nın tacına tahtına ortak olan bir Hürrem Sultan oluyor,tüm dünyayı titreten Kanuni Sultan Süleyman farkında olmadan devleti Hürrem'in aklıyla nasıl yönetiyor?Haremden saltanata giden tehlikeli yolda yürüyen bir kadın. Tuzaklar,entrikalar,komplolar,suikastlarla dolu bir saray ortamında aşkla kuşanmış bir zirve tırmanışı.
Moskof Cariye Hürrem gerçekten okunması gereken bir kitap.Hürrem'i tanıdığınızda bana hak vericeksiniz.

kitabın asıl sorusuysa şu: Hürrem bi melek mi,yoksa şeytan mı?

3 çemkirme:

Adsız dedi ki...

Bende hemen hemen 2.5 günde bitirmiştim Hürrem'i :)..''Yok artık yine mi doğurdu?'' diye diye okumuştum:).. Sana güzel bir haberim var belki duymuş, okumuşsundur ama...Demet Altınyeleklioğlu yeni bir kitap çıkardı veeeeee bu sefer Hürrem'im kızı Mihrimah'ı anlatıyor..Cariye'nin Kızı Mihrimah..Hürrem kadar iyi olacağını tahmin ediyorum :)

hayalci dedi ki...

Doğurduğunda bende hep aynı tepkiyi verdim valla :D İşte bu kitap haberi müthiş oldu,hiç haberim yoktu,çıktıysa koşup,yok yok uçup onu hemen almalıyım :)

francesca mckennitt dedi ki...

Çok merak ettim şimdi ya. O kadar çok kitap birikti ki, bayramı tamamen okuyarak geçireceğim galiba :)

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails