29 Ekim 2010 Cuma

Senaristlere tek sözüm var: Osman'ımı nefes nefese o pijamayla koşturmayacaktınız!

Evet.
Sanırım herkes anladı hangi Osman'dan ve hangi sahneden bahsettiğimi.
Öyle bir geçer zaman ki yine yıktı geçti bu hafta.
-Dizinin analizine geçmeden önce söyleyecek birkaç cümlem daha var.
Öncelikle diziyi her ne kadar sonradan başlayıp bidaha asla bırakmıyacak şekilde takip etsemde bu dizideki şiddeti onayladığım anlamına gelmez diyemiycem çünkü geliyo be kardeşim.İnsanı öyle sinir ediyosunuz ki her bi yumrukla bir oh çekiyorum.He bide küçük Osman'ın üzerine fazla gittiğinizi çocuğun bu sahnelerin ortasına cubbadanak atılmaması gerektiğini düşünürken öğrendim ki sette bir pedagog sürekli Osman'ın yanındaymış.Ve de Osman'ın çoğu sahnesi ayrı olarak çekiliyormuş.Yüreklerinize biraz su serpildiyse geçelim dizinin analizine:
*6. bölüm Mete'nin 10 liralık mandolinini babasının gözüne sokup,neticesinde temiz bir dayak yiyerek mandolinin de sırtında kırılmasıyla(sırtındaki yastığı gördük) ve Ali babamızın Caroline'i getircem ulen demesiyle bitmiştir.
*Bana kalırsa Mete birkaç bölüme kalmaz boksör kıvamına gelir.Ali'ye kapının önünde attığı yumruk 'helal' dedirtmiştir.(Biliyorum dememem gerekir.)Aylin ve Berrin ikilisi bi köşede durup zırıl zırıl ağlamak yerine Caroline'in saçlarına ellerini dolasaydılar sokaklara düşmezdiler kanımca.
*Osman bir daha çarp oğlum o kapıyı.Bi daha,bi daha.Ama çocuk o.Babasını seviyor ya.Ne acı.
*Üzülerek söylüyorum ki Ali karakterrinin birçok örneklerini biliyorum.Bu bizim ülkemizde gerçekten olan bişey.Ama dostunu eve alıp annesini hatta çocuklarını sokağa atanı ilk defa görüyorum.
*Osman kuzuuum sen anlatılmakla bitmezsin ki.Caroline'in elini itişin,o kapıyı şemsiyeyle açışın var ya bittim ben orda.O gözlerinin kızarıklığını,o saçlarının yana yatışını napıyimde düzeltiyim ben.Verseler seni bana,hiç düşünmem evlat edinirim.
*Çemile kızıyorum artık sana.Anladık psikolojin bozuldu ama adam istemiyo seni anlasana.Değer mi bunca işkenceye,çocuklarını sürüm sürüm süründürmeye.Ali'ye mi kaldın ya.
*Carolin'in babanneye tavırlarından ne kadar şeytan bi kadın olabileceğinin sinyallerini sanırım hepimiz aldık.
Süper babaanne be,Carolin'e papuç bırakır mı,konuşmanın yersiz, bir tükürüğün neler anlattığını gösterdin bize.
*Ali hiç yakıştımı senin karizmana(peh),elin hollandalısına ellerinle yemek yedirmek,ay pardon yedirememek!Bi git gözüm görmesin seni.Hele Caroline hanfendinin 'törkişş kaffi' dediği yer varya insanı kahveden soğutur.Sen hala bu kadına nasıl katlanıyosun! Ali'yle otelde kalmaya hali olmayan ama oynaşırken gayet sağlıklı olan Caroline senin o şımarınca büzülen ağzına yüzüne tekme tokat dalasım var.Koru kendini.
*Gelelim amcamızın evinde yaşananlara.Kabul edelim senaristler artık durumu biraz abarttı.Allah aşkına Osman'ın istediği bi tabak yemekten nolur.Neden öyle baktırtıyosunuz çocuğa!
*Beş yıldır eziyet çeken Ali Rıza Bey bile bu diziyi görünce haline şükretti valla.
*Kötü yengenin kendisi için kocasına "buldun benim gibi ağzı var, dili yok kadını" demesiyle diziden kopup uzun bi süre güldürebilmiştir.
*Aylin ve Berrin ikilisi kuzum siz tanımıyomusunuz Mesude'yi.Ne diye bağıra bağıra konuşuyosunuz.Böyle de yakalanırsınız işte.
*Soner'in ''Yarın diil,şimdi'' diyişi iyi hoş.Gönlümüze taht kurdu.Senarist abilerim bizleri tv başında daha da hönkürmek için Soner'i de kötü emellerinize alet etmeyin.O hep Beyaz atlı mavi gözlü prensimiz olarak kalsın.Okey?
*Mete koçum yaptın yine yapıcağını.Afferin be.Ama sen ''amca baba yarısıdır'' sözünü biraz yanlış anladın sanırım.'Babana atamadığın yumrukları gel bana at' anlamında kullanmamıştı oysaki amcan cümleyi.Ama olsun.Hakedene hakkını vereceksin.
*Yumruğun da verdiği hızla 'durmıycam' diyen Mete Forest Gump'a bağlamıştır.Çocuk psikopattı,şimdide delirdi iyi mi.
*Ve son olarak Senaristlere tek lafım var:Osman'ı nefes nefese o pijamayla koşturmasaydınız.O güzel sesiyle ''Bende kaçtım o evden bidaha da dönmem ben oraya''dedirtmeseydiniz.O kaldırıma oturtmasaydınız onu.Elini yanağına koyup ''Napcas biz şimdi?'' demesine seyirci bırakmasaydınız bizi.Keşke yapmasaydınız.Bu kadar üzmeseydiniz.Bizi de diziye iyice bağlamasaydınız.
*Mümkünse bir adet Osman'la Mete alabilir miyim aceba?
*Tamam bu fazla oldu.Olsun Osman da yeter..
BY.

10 çemkirme:

Asli :) dedi ki...

ben onun parmağını çenesine dayayıp ordan fışkıran yanaklarını yemek istiyorum :D *ne mükemmel bi' açıklama dimi?*
Osman'ıma eziyet etmesinler,bana getirsinler,ben bakarım. :( Hatta nerde olduklarını söylesinler,oraya da giderim. Yeter ki Osman'ımı bir daha karanlıkta yatırmasınlar :(

Paris in Me :) dedi ki...

Ya varyaa, diziyi izlediğimde verdiğim hertepkiyi yazmışsın sanırım :D Diziyi saatinde izlemeyi sevmiyorum artık :D dayanamıyorum çünkü, bildiğin reklamlarıda izliyorum, bende salı akşamı dayanıp, çarşamba günü tivibudan tekrar izle diyip izliyorum, ohh mis, reklamlarıda geçiyorum süper oluyo :D:D

Emreabf dedi ki...

Diziyi hiç izlemedim ama bu osmanın resimleri videoları çok dolaşıyor ortalık da.Sonuçta çocu dizide ağlayınca iyi bir çıkış yakaladılar bunu sonunda kadar kullanıcakları belli, ne zaman bir düşüş anı olsa Osman ya ağlayacakdır ya da bilmiş tavırlar içinde yüzü gülümseten bikaç şey söylecektir.

Cafe Pepela dedi ki...

:)
Forest Gump ve Mete teşbihi süperdi!
Yüreğine sağlık..

Sevil Şahin dedi ki...

arkadaşım ne güzel anlatmışsın
inan bana kızım çok etkilendiğinden hep kaçamak izliyorum bu diziyi meraktaa ediyorumbazen ertesi gün netten izliyorum .
Gerçekten bağımlı yaptılar beni bile :)
beni bile diyorum çünkü dayanamam uykusuzluga gelemem kzı yatırdımı yatarım hemen
ama yok bunu izlemek için ya geç vakitte tv başındayım yada nette :)
osman benide çok ağlatıyor sanırım annelik içgüdüsü ile o yavrunun benim yavrum olduğunu düşünerek
.annelerine ise çok ama çok kızıyorum sen gibi
valla ben öyle kocayı asla istemem defolsun gitsin o sarı çiyanla :)
bakalım yeni bölümlerde ne olacak

hayalci dedi ki...

Asli : Sorma ya çok tatlı kereta :D

ribelle : Aslında en mantıklısı,reklam izlemek dayanılır gibi diil :D

Emreabf : Bence izlemelisin,evet Osmanın üstüne biraz fazla gidiyolar,ama hikayeyi anlatan da o olduğu için biraz bişeyler görmesi gerekiyor ;)

Cafe Pepela : Mete'yi öyle görünce ilk aklıma gelen bu oldu :) Teşekkür ederim :)

Sevil: Osman diziye can veriyor,çoğu kişi onun için izliyor :D Bende merakla bekliyorum neler olacağını :D

Syhn dedi ki...

bu dizi bir ben izlemiyorum sanırım :S
osmanı sevmeyen yok.. izlemeden sevsem :/

dogum günü msjın için tşkler ;)

hayalci dedi ki...

İnan sevmek hiiiç zor diil :)

rica ederim cnm ne demek :)

Neşe dedi ki...

Osmaaaaaaaaaaan ! Allam yareppim çok tatlı yea ölücem. Fırat'ı da solladı gözümde en birinci Osman artık.

Berrin'in dizideki repliklerinin yarısı "Mete dur!".

Hakan'da bir bakış baktı gönlümü yaktı, eklemeden geçemeyeceğim. Berrin hala o koca kafalı Ahmet'te ne buluyor anlamış değilim:D

kirliselpak dedi ki...

forest gump.. run mete run:))) ekeiekiekeiekie:)

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails