12 Eylül 2010 Pazar

Milyoner.

İlk çıktığı zaman izlemiştim aslında Milyoner'i.Unutmuşum çoktan.Aslında unutulmaması gerekirmiş.Film her yönüyle öyle nefis ki yönetmeni,oyuncuları,müzikleri,çekim teknikleri,kurgusu,mekanları ve tabii ki müthiş hikayesi.Zaten bildiğiniz gibi 8 dalda oscarı bulunmakta filmin.Çocuk oyuncuların performanslarından bahsetmiyorum bile.Doyamadım izlemeye.Listemde en iyilerin yerini birkez daha aldı yerini tekrar izlediğimde.İnsanın içine işleyen bir film.


Filmin konusu :
Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır.
Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Her bir soruyla geçmişine geri dönen Jamal'ın yaşadıklarını gözler önüne serer.Fakat sadece bir soru gizemini korur...





Bir sokak çocuğu,milyoner olmaya bir adım uzaktadır.Peki,bunu nasıl başarır?

A.Hile    B.Şans    C.Zeka    D.Kader

Tavsiye ederim,bu müthiş filmi bi yerlere not edin.

6 çemkirme:

Süeda Bilgin dedi ki...

ilk seyrettiğimde neden bukdr geç kalmışımki demiştim.çok keyifliydi

Kumbaramdaki Kelimeler dedi ki...

mükemmel bir filmdi:) izlemeyenlerin kesinlikle izlemesi gerekir. insanın ufkunu açan, genişleten bir film olarak değerlendiriyorum slumdog milyoneri.

Adsız dedi ki...

ay bu filmdeki tepkilerin aklıma geliyo hayalci:) komedi izlemiş gibi oldum arada. Gerçekten çok güzeldi.

hayalci dedi ki...

Gerçekten müthişti :)

hayalci dedi ki...

Sorma kanka napiyim bazı yerleri komikti :D

Adsız dedi ki...

internetde varmi bu film, varsa link at bacim :( merak ettim bu filmmi.

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails